Moni kokee, että yksittäisen ihmisen on lähes mahdoton tehdä mitään ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi. Tämän päivän Hesari kertoo kuitenkin toista.

YK:n kansainvälisen ilmastopaneelin puheejohtajan mukaan jo yksi lihaton päivä viikossa on hyvä tapa aloittaa ilmastonmuutoksen suitseminen. Siitä voikin sitten pikkuhiljaa siirtyä pariin lihattomaan päivään ja toivoa, että talvet jossain vaiheessa tulevat takaisin. Naudanlihan tuotanto aiheuttaa runsaasti päästöjä. Rehun kasvattaminen, lannoittaminen, kuljetus. Itse nautojen erittämä metaani on kuulema 23 kertaa voimakkaampi ilmastonmuutoksen aiheuttaja kuin hiilidioksidipäästöt. Huh, taitaa tulla sosekeittopäivä.

Toinen uutinen kertoi, että autoilun aiheuttamista päästöistä taas neljäsosa tulee vapaa-ajan ajeluista. Jos on mökki kaukana ja siellä pidetään läpi vuoden peruslämpö, niin energiaa kuluu Thaimaan lomamatkan lentojen verran. Tämän seudun asukkaiden mökit tosin taitavat olla lähiseudulla.

Mitä siis tehdä? Fillarin selkään ja sienimetsään tai Jämsän torille hakemaan Päijänteen kalaa, jos ei itse satu olemaan mikään Kalastaja-Eemeli.