niivee-minna-7231.jpgHei kaikki lukijat,

koulun ja työn ohessa on tullut mietittyä viikon tapahtumia ja keskusteltua porukoitten kanssa ja olen tullut siihen tulokseen, että tätä yhteiskuntaa vaivaa ennalta ehkäisevän työn puute. Viimeisen laman jälkeen alettiin säästämään kaikessa toiminnassa ja palveluissa. Esimerkiksi koulujen terveydenhuolto on jäänyt minimiin, koululuokkien ryhmäkokoja suurennettiin, opettajien ja lasten päiväkodin hoitajien määrää on vähennetty, sairaanhoitajien ja lähihoitajien määrä on minimillään, poliisin määrää on vähennetty jne. Tämä kaikki on pois yhteiskunnan hyvinvoinnista, vaikka asiat eivät juuri tavallisessa arjessa näy. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kuntien tulisi sijoittaa mahdollisimman paljon ennaltaehkäisevään työhön. Se on suuri kulutuserä, eikä välttämättä heti näy arjen rutiineissa, mutta tulee taatusti palkitsemaan pidemmällä aikavälillä, meidän lapsemme tulevat toivottavasti kokemaan jo erilaisen, välittävämmän kuntapolitiikan omassa arjessaan.

Itselläni tuppaa keskustelut menemään aina kovin syvällisiksi, mutta uutisten tapaan lopuksi hieman kevyempi loppukevennys. Vihreässä Langassa oli 19.9. uutinen, että Suomen rannikolle olisi tulossa 1000 uutta tuulivoimalaa. Hienoa! Ja Jämsäänkin on suunnitteilla lisää bioenergialla toimivia lämpölaitoksia. Hienoa, kun on yrittäjiä, jotka uskaltavat lähteä yrittämään ja kunta toivottavasti jatkaa tällaisten investointien tukemista. Lisää positiivisia uutisia kaivataan!  

Hyvää syksyistä viikonloppua ja toivottavasti jokainen pääsee käymään viikonlopun aikana ulkona kävelyllä ja ihastelemassa tätä upeaa ruskan aikaa!

Minna