img_7692.jpgMinä olen umpikoskelainen. Suurimman osaa elämääni täällä viettänyt. Kolmetoista vuotta kului Hämeenlinnan seudulla, pari kesää Helsingissä, vuosi Saksassa ja pari vuotta ehdin asua Vitikkalan koulun vieressäkin.

   Jämsään minut on liittänyt juureni, jotka ulottuvat Kuorevedeltä Kertteen rannoilta Jämsänniemen kautta Juokslahteen.  Lapsuuteni kesät vietin mökillä Jämsän puolella ja Jämsän monet kulmat ovat tuttuja. Koskella asioidessani tunnen aina olevani omillani. Jämsässä käydessäni tuntui aikaisemmin , että olen naapurissa kyläilemässä.

   Olen ollut aina kuntaliitoksen kannattaja, koska tämä seutu yksinkertaisesti on kulttuurisesti yhtä ja  samaa- Kuorevesi tosin on ihan oma juttunsa. Työssäkäyntialueena rajat ovat hälvenneet jo kauan sitten. Viime kuukausina olen huomannut itsessäni – siis tiukassa kuntaliitoksen kannattajassa – aivan uuden piirteen. Tunnen olevani kotonani myös Jämsän puolella. Kuntaliitos ei siis ole pelkkää säästöjen hakemista ja päällekkäisten rakenteiden purkamista. Se on myös uudenlaisen kotiseututunteen kehittymistä.

  Toivottavasti mahdollisimman moni nykyjämsäläinenkin tutustuu Kosken maisemiin ja tuntee sen omaksi kotiseudukseen. Vasta kun kuntaliitos toteutuu myös tunnetasolla, meillä on mahdollisuus rakentaa tosissamme uutta kaupunkia.

Saara