img_7692.jpgPitää kommentoida Minnaa ja Leenaa. Viime vuosina elämä on heitellyt sen verran, että olen päässyt seuraamaan hoitajien työtä niin Jämsässä kuin Jyväskylässäkin, potilaana ja omaisena. Molemmissa sairaaloissa on juuri niitä Minnan mainitsemia hoitajia, jotka suoli kurkussa juoksevat yrittäessään muistaa kaikki ne kauniit periaatteet ja ajatukset, joita heille on opetettu hoitotyöstä. Arki vaan juoksee karkuun lujemmin.

  Leena kirjoitti kuinka helppoa on olla ympäristöystävällinen.Vastikää on tehty tutkimus suomalaisten halukkuudesta toimia ympäristön hyväksi. Sen  mukaan suomalaiset ovat kyllä ympäristöystävällisiä  mutta ajatellaan että ei haluta luopua jostain, jos naapurikaan luovu. Kateus vie kalat vedestä ja marjat metsästä, sanotaan.

 Joskus taas mennään ihan suuriin kuvioihin. Miksi minä lajittelisin ja käyttäisin vähemmän energiaa, kun kiinalaiset tehtaat tupruttavat mitä tupruttavat ja Puolan maatalous kuitenkin saastuttaa Itämerta!  Entä sitten se Venäjän jätehuolto – eihän sekään toimi.  Yksilö ei voi kuitenkaan tehdä ratkaisuja kuin omasta puolestaan.

   Ai koska maailma muuttui näin kylmäksi? Henning Mankell sanoo Kurt Wallanderin suulla, että maailma muuttui siinä vaiheessa ratkaisevasti, kun mummot lakkasivat parsimasta sukkia.  Jaaha. Missähän se parsimasieni on?

Saara