Kauhajoen ja Jokelan tragediat ovat saaneet lainlaatijatkin miettimään aselain tiukentamista. Suomihan on nykyään hyvin aseistettu. Meitä on vain viisi miljoona ja aseita on n. 1,5 miljoona. Kun vauvat ja vaarit otetaan pois asukasluvusta, niin kanuuna riittää lähes jokaiselle aikuiselle. Vaaralliseksi asian tekee vielä se, että samalla olemme viinaan sortuva väkivaltainen kansa.
Liekö USA:n mallin mukaista ylireagointia se, että nyt ollaan kovasti keräämässä adresseja ja muutenkin nousemassa barrikaadeille jatkossakin vapaan aselain puolesta. Siellähän Obaman voitto sai aikaan hurjan aseidenostobuumin, kun ihmiset pelkäävät, että jatkossa ihan jokainen ei voikaan hankkia omaa berettaa tai waltheria.
On se uusi laki nyt sitten millainen tahansa, niin varmasti esimerkiksi metsästys on turvattu edelleen. Mutta miksi ihmeessä tavallisen ihmisen pitäisi saada suht vaivattomasti käsiinsä sellainen tykki kuin oli Kauhajoen Saarella?