Poikkesin illalla suomi.24:ssa. Olipas taas monenlaista kommenttia. En ensin ihan saanut koppia, miksi minua syytettiin Neuvosliiton kaltaisesta pakkosyötöstä. Ketjua vähän selaillessa tajusin, että kyse oli Helsingin valtuuston tekemästä päätöksestä aloittaa viikottainen kasvisruokapäivä. Paljosta sitä tällaista jämsäläistä kukkahattumummuakin  syytetään. Helsingin valtuusto päätti asiasta 47 – 35 ja vihreitä siinä istuu  on vain 21. Aika moni muukin siis kannatti kasvisruokaruokaa.

Kouluruokaa on vuosien varrella ohjannut milloin ruokapyrämidi ja milloin lautasmalli. Maidonjuontiin suomalaislapsia on ohjattu aina.  Pinaattiletut ovat olleet yksi koululaisten suosikeista. On ollut kalateemaa, puuropäiviä ja nyt rahojen vähetessä entistä enemmän makkarapäiviä. En ymmärrä, miten suomalaislasta tai edes sekaruokaa syövää  heteromiestä vahingoittaa enemmän kotimaisista kasviksista tehty ruoka kuin makkaranpalat lillumassa eineskastikkeessa.

Jämsän vihreät eivät ole suunnitelleet aloitetta  kasvisruokapäivästä Jämsään, joten ihan rauhassa vaan kaikki lippalakkisedät.  Aika monta kouluateriaa syöneenä ihmettelen, miten niin vähällä rahalla saa niinkin hyvää ruokaa. Lempiruokiani olivat kasvissosekeitto, kalakeitto, ohrapuuro ja tietenkin mustamakkara ja sen viereen kunnon kasa puolukkahilloa. Kasvisruuan vastustajat Helsingissä epäilivät, että päätöksestä hyötyvät eniten lähiseudun kebabit. Niin varmaan. Toisaalta jo tämä nykyinenkin sekaruoka  ajaa melkoisen määrän koululaisia ässään hakemaan vatsantäytteeksi makeita juomia ja karkkia. Harmi. Vaikka kouluruoka ei aina ole gourmetia niin ruokaa laittavan äiti-ihmisen mielestä ihan kelvollista vatsantäytettä.

Viikonlopun mieluisin ekoteko oli taas kerran puutarhakirjojen selailu ja  suuren siementilauksen tekeminen. Ei siis minkäänlaisesta ekoterrorismista viitettäkään. No, tietysti talikolla voin joskus kastemadon vahingossa poikkaista,  nokkosia tulee revittyä enkä kaikkien pajujenkaan anna kasvaa rauhassa.

Saara P-H