Vain huonoja vaihtoehtojahan tässä  Kreikka – jutussa on  ja paljon jossiteltavaa.  Jos Kreikka oli hoitanut asiansa kunnolla, jos Kreikkaa olisi valvottu, jos rahaliittoa ei olisikaan jne.  Suurin hyötyjä on populisti, joka tämän varjolla latelee kyseenalaisia viisauksia sanomatta kuitenkaan, mitä pitäisi tehdä.  Persujen Pentti Oinonen oliiveineen  kärkipäässä.

Totta – kreikkalaiset ovat kämmineet. Maan tapa siellä tuntuu olevan  verovarojen vuotaminen joka raosta ja kun samalla halutaa pitää hyvät julkiset palvelut, niin eihän semmoinen talous voi toimia.

Tukipaketin ehdoksi olisi voinut minun, täysin asiantuntemattoman, mielestä kyllä laittaa kreikkalaisen valtionomaisuuden myymistä. Onhan umpijärjetöntä vipata rahaa valtiolle, joka kuitenkin omistaa ihan kuranttia myyntiin kelpaavaa tavaraa: kasinoita, hiihtokeskuksia,  hotelleja jne.

Kuitin saaminen kreikkalaiselta taksikuskilta? No, saahan sen, kun moneen kertaan pyytää, mutta ei se mitään todista. Kuitti on vain yksipuolinen matkailijalle annettu paperi eikä summaa lyödä minkään valtakunnan koneeseen.

Mutta Kreikassakin on paljon  tavallisia ihmisiä, jotka tekevät työnsä kunnolla, maksavat veronsa ja nyt joutuvat koko Euroopan sylkykupiksi. Siksi ties keitä hyödyttävän valtionomaisuuden myyminen olisi ollut reilumpaa näitä ihmisiä kohtaan. He haluavat jatkossakin saada  lapsensa kouluun ja hoitoa sairaille. Muutama vuosi sitten kuuntelin hämmästyneenä, kun kuulin, että Kreikassa kaikki kynnelle kykenevät laittavat lapsensa  yksityiskouluun, koska valtion koulut ovat niin huonotasoisia. Tämäkin pikkujuttu kertoo, että   perälauta on vuotanut jo vuosikausia.

Ehdotukseni  uudeksi suomalaiseksi vientituotteeksi on muuten  suomalainen pilkunviilaajavirkamies.