…. jo kaikki  sanottava jo sanottu Rasuasta? Muutama kohta vielä.

Ymmärrän yksittäisten karavaanareitten ärtymyksen tilanteesta, jossa heidän haaveensa hienosta kesästä Rasuassa kilpistyivät toimenpidekieltoon.  Mutta sen sijaan, että syytellään paikallisia kateudesta, niin kannattaisi ehdottomasti kääntää katse oman yhdistyksen päättäjiin. He olisivat voineet välttää koko nykyisen sopan ottamalla heti vuoden alussa yhteyttä kaupungin rakennusvalvontaan ja esittää suunnitelmansa Rasuan kehittämisestä. Tällöin he olisivat saaneet kuulla myös muinaismuistolain asettamista rajoituksista.

Vuodenvaihteessa Mattila ja Kilpeläinen poikkesivat Rasuassa. Olikohan tällöin mitään puhetta Rasuan erityisluonteesta? Tietämättömyys laista ei tosin oikeuta sen rikkomiseen; sen tietää jokainen ylinopeussakot käteensä napannut.

Omasta mielestään karavaanarit kehittävät Rasuasta kaunista. No, tunnetusti kauneus on aina katsojan silmässä.  Meidän mielestämme Rasuan kaltaisella alueella omakotimaiset istutukset ja terassit eivät vaan näytä hyvältä. Luonnonvarainen Rasua on upea ja sen toivoisi jatkossakin säilyvän sellaisena.

Eilen kolme lasta ei päässyt Rasuaan uimaan, koska he eivät ole maksaneet leirintäaluemaksua. Kuitenkin moneen kertaan on vakuuteltu, että alue on avoin ja jo sopimuksenkin mukaan uimaranta on kuntalaisten käytössä.

Eilen jätettiin myös valtuustoaloite neuvottelujen aloittamisesta Rasuan vuokrasopimuksen purkamiseksi ja vaihtoehtoisen paikan etsimisestä karavaanareille muualta Jämsästä.

Ja Kotkanpesään suuni ei taivu.