Huhtikuisen pettymyksen illan jälkeiset tunnelmat ovat lopullisesti poispyyhkäistyt eilisen jälkeen. Paljon on opittu tänä aikana. Sovittelevan ehdokkaamme esimerkki on aiheuttanut sen, että sanavalmiit vihreät ovat päätteidensä ääressä pysyneet asiallisina ja maltillisina muita ehdokkaita kohtaan.  Ja valmiina jatkamaan seuraavat kaksi viikkoa työtä Pekka Haaviston ja hänen edustamiensa arvojen hyväksi.

Vaaliväittelyistä tulee toivottavasti virkistävän vauhdikkaat. Ensimmäisellä kierroksella Sauli Niinistö pääsi usein aika helpolla ja varmistellen.  Se aika on nyt ohi. Hyvät ehdokkaat haastavat toisensa lennokkaisiin väittelyihin, joiden pohjalta äänestäjät voivat valita ehdokkaansa.

Etukäteen ilmoitin, että toisella kierroksella äänestän Niinistöä, jos Haavisto ei ole mukana. Mikä helpotus, että saan äänestää omaa loistava ehdokastani myös toisella kierroksella!

Äänestin ensimmäista kertaa presidentinvaaleissa 1978. Nämä vaalit ovat todelliset karnevaalit noihin valitsijamiesvaaleihin verrattuna, joissa lopputuloskin oli aivan selvä. – Saara P-H