Vekkarissa 12.7. Matti Laine vastusti Vekkulaan suunniteltua tuulivoimapuistoa ainakin kahdesta syystä. Hänellä on pelko, että voimaloista olisi ”haittaa, meteliä ja häiriöitä herkille lapsille”. Toivoisin, että Laine näkisi asiassa myös toisen, valoisan puolen. Lapset, niin nykyiset kuin tulevatkin, ansaitsevat uusiutuvaa ja päästötöntä energiaa. Eikö se olisi paras perintö?

Laine muistuttaa myös luontoarvojen kunnioituksesta. Tuulivoima ei hänen mukaan sovi ”tällaiseen paikkaan”. Näyttää siltä, että suunnitellaanpa sitä maalle tai merelle, se ei koskaan sovi ympäristöönsä. Yleisesti tuulivoimaa voi vastustaa konkreettisemminkin. Monen mielestä ne ovat rumia. Mikäs siinä. Minäkin vastustan ydinvoimaloita, koska mikään paikka ei ole niille sopiva, ja ne vasta rumia ovatkin.

Tommi Tapiainen, Jämsän Vihreiden kunnallisvaaliehdokas (julkaistu Jämsän Seudussa 14.7.2102)