Jämsän seutu 30.4.2013

Konsultilta kenkää?

Jämsän Seutu uutisoi kaupungin ”kestävään ja järkevään” henkilöstömäärään tähtäävästä valtuustoaloitteesta perjantaina 26.4.

Alkaneella valtuustokaudella niin keskustan ryhmästä kuin laajalla rintamalla koko valtuustosta on korostettu, että näinä vaikeina taloudellisina aikoina kaupungin virkamiehet tarvitsevat tukea ja luottoa vaikeiden päätösten valmistelemisessa. Samaan hengenvetoon on vaadittu, että virkamiesten on tunnettava vastuunsa talouden tasapainottamisessa.

Nyt keskustan aloitteen mukana enemmistö valtuustetuista on sitä mieltä, että likaisen työn teettäminen pitäisi ulkoistaa. Se siitä tuesta, luotosta ja vastuusta? Vai onko aloitteen allekirjoittajien helpompi hyväksyä mustapukuisten tekemiä selvityksiä?

Valtuustoaloite siirtää paitsi vastuun, myös aloitteen konsultin käteen. Sitä emme halua. Kun olemme itsemme lihottaneet, niin meidän on myös itse itsemme laihdutettava.

Jämsän Vihreät