Jämsän Seutu, 16.5.2014

Äänestä!

Monen mielestä on tärkeä äänestää presidentinvaaleissa, mutta ei EU-vaaleissa. Siinä missä presidentin valtaa on karsittu, EU:lla sitä riittää. Se saattaa tuntua kaukaiselta, mutta sen vaikutus tulee lähelle, esim. ruoan alkuperämerkinnöissä. Kestävistä ratkaisuista ei voi päättää ainoastaan paikallisesti. Tästä hyvä esimerkki on ilmastonmuutos. Siinä EU:lla on mahdollisuus toimia suunnannäyttäjänä koko maailmalle.

Vaikka EU-vaaleissa äänestetään henkilöä, mepit eivät edusta kotimaataan tai puoluettaan vaan europarlamenttiryhmää. Osa puolueista jättää sen tarkoituksella kertomatta tai ei ole edes päättänyt ryhmäänsä. Ryhmien sisäinen yhtenäisyys vaihtelee. Parlamentissahan ei ole hallitusta tai oppositiota. Kannattaa siis ennen valintapäätöstä tutustua parlamenttiin, sen toimintaan ja erityisesti ryhmien tavoitteisiin.

Olipa vaalit mitkä hyvänsä, yksi asia on varma. Vain äänestämällä voi vaikuttaa.

Jämsän Vihreät