Jämsän Vihreiden tervetuliaispuheen piti yhdistyksen puheenjohtaja Tommi Tapiainen

Jämsän Seutu 10.6.2014, toimittajana Susanna Tikkanen

Miten sujui puoluekokous?

 

Vihreiden puoluekokous järjestettiin viime viikonloppuna Jämsässä. Miten meni, Jämsän Vihreiden puheenjohtaja Tommi Tapiainen?
– Yhtään liioittelematta voi sanoa, että erinomaisesti. En osannut kuvitellakaan, että kaikki menisi näin hyvin. Se oli kiinni monesta tekijästä, jotka kaikki onnistuivat hienosti, paikallisin voimin hoidetusta tekniikasta Jämsän Aterian loistaviin kasvisruokiin.

Kokous järjestettiin Paunun koululla, iltatilaisuus Vitikkalassa. Miten koulut istuivat tällaiseen käyttöön?
– Paunussa kokousvieraat hämmästelivät, miten koulu voi olla niin monikäyttöinen ilman, että siellä tarvitsi tehdä yhtään mitään. Vitikkalan salin kohdalla ihmeteltiin, miten koulun ruokasali voi toimia niin hyvin illanviettopaikkana. On sisäpihat ja kaikki, eikä sielläkään tarvinnut tehdä mitään erityisjärjestelyjä. Jämsällä on käytössään kaksi kruununjalokiveä, ja vielä näin vierekkäin. Jämsässä voi järjestää erilaisia tilaisuuksia myös näissä meidän julkisissa tiloissamme, eikä vain Himoksessa ja Areenalla. Jospa tämä toimi siinä päänavauksena.

Antoivatko kokousvieraat jotain palautetta?
– Kokouspaikalla kerättiin palautetta, ja sinne kirjautui kommentteja muun muassa Jämsänjoesta laivoineen, vehreine rantoineen ja ympäristötaideteoksineen. Kolme koulua saivat kiitosta – Jokivarsihan toimi majoituspaikkana, ja plussaa tuli muun muassa sen sijainnista niin lähellä. Ei tarvinnut takseja. Monet yllättyivät myös keskustan hyvästä palvelutasosta.

– Järjestöpäällikkö totesi järjestelyistä, että tämä oli paras paikallisesti järjestetty puoluekokous Vihreiden historiassa. Vieraatkin kokivat mielekkäämmäksi sen, että oltiin koululla eikä jossain kongressikeskuksessa. Meno oli sen myötä rennompaa.

Mitä jäi käteen, eli kannattiko ponnistus?
– Kyllä kannatti ja täytyy sanoa, että jokaisesta kolmesta päivästä nautti. Fiilis oli hyvä ja oli mielenkiintoista nähdä, miten monenkirjavaa väkeä mahtui kaikesta huolimatta saman katon alle. Äänestykset jakoivat käytännössä porukan kahtia, mutta mitään kyräilyä ei silti ollut.