p-saara2

 

Jämsän ympäristölautakunnan viimeviikkoisen kokouksen esityslista keräsi  jo ennakkoon Jämsän Seudun sivuilla  monimuotoisen  keskusteluketjun. Eikä ketju lyhentynyt lautakunnan  päätöksen jälkeenkään.

Eilisessä printissä päätoimittaja Mari Tuohiniemi näki ympäristölautakunnan päätöksen yritystoiminnan rajoittamisena ja haitallisena Jämsän imagolle. Kiinteistöverot, työllisyys, teiden kunnostaminen ja vuokratulot. Siinä tuulivoimalaa puoltavia avainsanoja.

Ilmatar Oy oli hakenut suunnittelutarveratkaisua ja kertoi, että kaupungin puolelta oli vaihtoehdolle näytetty alustavasti vihreätä valoakin. Ympäristöhallinto sallii suunnittelutarveratkaisun tämän kokoisessa hankkeessa. Yhdyskuntatoimi  pyysi asiasta lausuntoa ympäristölautakunnalta, joka kannatti  ympäristöpäällikön esitystä osayleiskaavasta. Raskaammasta ja hitaammasta vaihtoehdosta.

Kokouksen pöytäkirja on julkinen ja siihen on präntätty, että minä kannatin ainoana lautakunnan jäsenenä suunnittelutarveratkaisua enkä  laittanut kapuloita tuulivoimalan lapojen väliin. Lisäksi toivoin, että Vekkulan vakituisia asukkaita kuultaisiin ja informoitaisiin asiasta laajalti. Nyt kukaan ei tiedä, haluatko he osayleiskaavan vai ei.

Kaikki energiantuotanto on kallista ja aiheuttaa  haittaa ihmiselle ja muulle luonnolle. Poliittisten päätöksentekijöiden on vain valittava se vähiten haitallinen ja muilla mittareilla paras. Minä kannatan uusiutuvia ja työllistäviä energiamuotoja. Rosatomin hankkeelle laitan peukun alaspäin.
Muutama sana vielä rahasta. Jokainen opettaja, huoltaja, sote-puolen työntekijä tai vanhuksen omainen tietää, miten Jämsässä on torpattu monia hyviä asioita tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi. Nyt valitun osayleiskaavan hinta on ”muutama kymppitonni”.   Melkoisen väljä on raami. Jokaista kiveä näköjään tarvitsekaan kääntää.