Tietä tuulimyllyille (Jämsän Seutu 29.8.2014)

large-20120220-120220tuulimyllyTotta naukaisit hyvä Ilvestelijä (JS 22.8.14). Ainakin me vihreät ympäristöihmiset kehräämme kuin ilves helmikuun kuutamolla, jos paikkakunnalle suunnitellaan työllistävää ja ulkomaista energiariippuvuutta vähentävää uusiutuvaa energiaa.

Kun kynnelläsi raaputat nimiä siihen Jämsän Ihmeen palkintopystiin, niin jätä minun nimeni pois. Minä en ympäristölautakunnassakaan kannattanut esitettyä osayleiskaavaa, vaan olisin toivottanut tuulimyllyt tervetulleiksi Vekkulaan tähän tilanteeseen sopivalla kevyemmällä mallilla.

Ilmatar Jämsä Oy hakee maanomistajien valtuuttamana Vekkulaan suunnitelmatarveratkaisua ja asiakirjat ovat turbiiniin tarkkuudella kaiken kansan nähtävillä. Ehkäpä meidän molempien toive toteutuu.

Tuulipuiston rakentaminen toimikoon myös päänavauksena muulle uusiutuvalle energiateollisuudelle Jämsässä. Onhan meillä vahva teollinen perinne ja teknistä osaamista.

Saara Peutere-Heikka (vihr)