(Keskisuomalainen, Jämsän Seutu 6.3.2017)

Joukkoliikenteen vapautuminen on näkynyt matkustajille hintojen halpenemisena. Onnibus kirjaimellisesti avasi tien. Jämsän kohdalla se on tarkoittanut tarjonnan lisääntymistä, mutta myös karkaamista keskustasta kauemmas, koska ns. halpabussien reitit kulkevat Shellin pysäkin kautta. Ne eivätkä myöskään Paunun pikavuorot kulje enää Länkipohjan keskustan kautta, Hallista puhumattakaan. Sehän tarkoittaa matka-ajan nopeutumista Tampereelle. Himos puolestaan lienee hyötyjien joukossa.

Ilman halpabusseja tuskin VR:kään olisi alentanut hintojaan. Viimeisenä myös suuret bussifirmat, Paunu mukaan lukien, ovat lähteneet kilpailemaan hinnalla. Matkustavainen on se, joka hyötyy. Halvimmillaan matka Jämsän keskustasta Tampereen keskustaan maksaa 2 euroa, yleensä 4-7 euroa. Halventuneet hinnat näkyvät niin busseissa kuin junissakin. Ne ovat täydempiä kuin ennen.

Sen sijaan kertalippu Jämsän keskustasta Jämsänkosken keskustaan maksaa 3,60 euroa. Olisikohan paikallisliikenteessäkin jo halpuuttamisen paikka?

Tommi Tapiainen, kaupunginvaltuutettu
Saare Peutere-Heikka, varavaltuutettu
Vihreät