Jämsän Seutu 17.3.2017

Usein luullaan, että pyöräilyä kannattaa edistää vain suurissa kaupungeissa, mutta sillä on ihan samat itsestään selvät vaikutukset myös maaseutukaupungissakin. Pyörällä kulkeminen esimerkiksi parantaa ihmisten terveyttä, vähentää melua ja säästää tilaa. Se mikä yhtä usein unohtuu, on että pyöräilyolosuhteiden edistäminen on kunnille erittäin kannattavaa. Tutkimuksen mukaan investointi tuottaa kahdeksankertaisesti.

Jämsässä ollaan asiassa hyvällä alulla ja se näkyy mm. Mellansuoralla. Pyöräteiden hyvä hoito etenkin talviaikaan lisää luonnollisesti käyttöä. Viime vuosina aloitettu reunakiveysten madaltaminen on myös lisännyt pyöräilymukavuutta. Pääskysmäen kevyen liikenten väylä on parantanut turvallisuutta.

Kaikki tehdyt toimet edistävät myös pyörämatkailua. Retki- ja maastopyöräilyssä on huikea potentiaali. Pyörämatkailua voidaan edistää muun muassa opastamalla ja toteuttamalla reittejä sekä pyöräilyä tukevilla majoitus- ja vuokrauspalveluilla. Hyöty siitä kertyy koko kaupungille.

Tommi Tapiainen
pyöräihminen, kaupunginvaltuutettu
Vihreät