Vekkari, 6.9.2017

Vekkarissa 30.8. perussuomalaiset valtuutetut ottivat Turun puukotukset keppihevosekseen ja kritisoivat suunnilleen kaikkea, mikä liittyy turvapaikanhakijoihin. Niinhän he ovat tehneet viimeisen parin vuoden ajan.

Mielestämme valtuutettujen ei kuulu määritellä turvallisuustilannetta yhteiskunnassa. Se on poliisin tehtävä. Auvilassa on toimittu sulassa sovussa, kiitos koulun ja vastaanottokeskuksen hyvästä yhteistyöstä.

Jämsän kaupunkikin on toiminut vastuuntuntoisesti asiasta. Samaa ei voi sanoa edellisestä sivistyslautakunnan puheenjohtajasta Pekka Katajasta, jonka tarkoituksena tuntuu edelleen olevan vain lietsoa vastakkainasettelua. Kataja kutsuttiin lukuisia kertoja tutustumaan valmistavaan opetukseen Auvilassa. Hän lupasi tulla, mutta ei koskaan tullut. Ehkä Kataja ei halunnut nähdä miten turvapaikkaa hakevia lapsia opetetaan ja kotoutetaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Perusopetus on julkista, joten kouluun voi mennä, kunhan ensin ottaa yhteyden rehtoriin.

Kukaan ei kiistä, etteikö myös turvapaikanhakijoissa olisi turvallisuusuhkia. Valtuutettujen vain ei pitäisi leimata ryhmää yksittäisten tekojen takia. Vastaavalla tavalla voimme leimata alkoholistit. Liikenneturvan mukaan rattijuopumustapauksissa on viimeisen kolmen vuoden aikana kuollut keskimäärin 53 ja loukkaantunut lähes 600 henkilöä vuosittain. Pitäisikö rattijuopotkin sulkea turvallisuusuhkana ”konttimajoitukseen valvotuille ja suljetuille leireille”?

Luultavasti perussuomalaiset valtuutetut pääsevät tutustumaan vastaanottokeskuksenkin toimintaan, jos he sitä nätisti pyytävät. Voimme tulla mukaan, jos siten tuntuu turvallisemmalta.

Tommi Tapiainen, kaupunginvaltuutettu
Anna-Kaisa Vierinen, kaupunginvaltuutettu
Saara Peutere-Heikka, varavaltuutettu
Mari Äikäs, varavaltuutettu
Vihreät