(Jämsän Seutu, 28.1.2019)

Toimittaja Sanna Kinnunen valitteli pääkirjaston supistuneiden aukiolojen vaikeuttavan työssäkäyvän kirjastokäyntejä (JS 18.1.)

Sekä Kuoreveden että Länkipohjan kirjastojen aukioloa on pidennetty jo viitisen vuotta vapaaehtoistoiminnalla. Olemme sitä mieltä, että Jämsän kaupungin pitäisi pystyä tarjoamaan peruspalvelut vakituisella henkilökunnalla. Samalla kuitenkin ymmärrämme, että vaikeat ajat vaativat poikkeuksellisia ratkaisuja.

On hienoa, että kummastakin taajamasta löytyy sitoutunutta ja yhteisön vireyttä ja kehittymistä haluavia kuntalaisia. Heidänlaisiaan me tarvitsemme enemmän. Kun kerran lähikirjastoissa pystytään lisäämään aukioloja vapaaehtoisten voimin, miksi emme kokeilisi samaa pääkirjastossa?

Vapaaehtoisten voimin pääkirjasto voisi olla auki myös torstai- ja perjantai-iltaisin. Usein esitetään toive myös sunnuntain aukiolosta. Siihenkin talkootyö voisi olla ratkaisu.

Maamme pian väistyvä hallitus vannoo kokeilukulttuurin nimeen. Mikä muka estää meitä kokeilemasta?

Vihreät
Anna-Kaisa Vierinen, kansanedustajaehdokas
Saara Peutere-Heikka, sivistyslautakunnan jäsen
Tommi Tapiainen, kaupunginvaltuutettu