(Vekkari, 7.8.2019)

Koulumatkojen turvallisuus puhututtaa varsinkin lukuvuoden alkaessa. Liikkuva koulu -ohjelman ja LIKES-tutkimuskeskuksen julkaisema selvitys asiasta tuleekin tarpeeseen. Siitä selviää, että korvattujen henkilövahinkojen määrässä ei ole tapahtunut viimeisen kymmenen vuoden aikana merkittävää muutosta.

Kävely on turvallisin kulkumuoto. Mopoilijoilla on suurin riski onnettomuuteen. Pyöräilijöille onnettomuuksia sattuu suunnilleen yhtä usein kuin auton kyydissä matkustaville. Onneksi vain kaksi prosenttia onnettomuuksista on vakavia.

Kannustamme jämsäläisiä oppilaita sekä myös koulujen henkilökuntaa pyöräilemään töihin. Uskomme, että mitä enemmän matkan varrella on kevyttä liikennettä, sitä paremmin myös autoilijat huomioivat heidät. Pyöräily on helppo tapa lisätä arkiliikuntaa ja innostaa liikunnalliseen elämäntapaan. Siitä hyötyy koko yhteiskunta.

Ihan kaikille meille tekee hyvää kerrata säännöllisesti liikennesääntöjä.

Tommi Tapiainen, kaupunginvaltuutettu
Saara Peutere-Heikka, sivistyslautakunnan jäsen
Vihreät