Jämsän Seutu 3.7.2020

Jämsänkosken yhtenäiskoulun katolla olevat aurinkopaneelit ovat olleet käytössä kohta vuoden. Ne ovat tuottaneet sähköä tavallisen omakotitalon vuoden kulutuksen verran. Tätä kokemusta kannattaa hyödyntää laajemminkin.

Suomen hallitus on sitoutunut hiilineutraaliuteen vuoteen 2035 mennessä. Kunnilla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Kunnan vain ei kannata tehdä toimia yksin vaan yhdessä elinkeinoelämän kanssa.

Aurinkovoima on yksi helpoimpia tapoja parantaa energiatehokkuutta ja lisätä uusiutuvan energian käyttöä. Jämsän kaupungilla on paljon kiinteistöjä, joihin voi asentaa aurinkopaneeleja, esimerkiksi Vitikkalan koulun katto. Samalla voi kartoittaa yksityisen sektorin tilanne ja saada kustannussäästöjä, lisää energiaomavaraisuutta ja ehkä myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Ilmastoteot ovat lopulta näin konkreettisia ja hyödyttävät kaikkia.

Tommi Tapiainen, kaupunginvaltuutettu
Saara Peutere-Heikka, sivistyslautakunnan jäsen
Vihreät