(Keskisuomalainen 8.7.2020)

Kansanedustaja Jouni Kotiaho käyttää Keskisuomalaiselta saamaansa palstatilaa (KSML 4.7.) niin vihertävien kuin punertavienkin ryhmien kritisointiin. Osansa saavat tyypilliseen tapaan myös Yle ja Hesari. Uusien avausten sijaan kansanedustaja pyörittää samaa vanhaa levyä.

Kirjoituksensa lopuksi Kotiaho väittää, että ”Jämsän Perussuomalaisten vuosien vaatimusten jälkeen Maahanmuuttovirasto vihdoinkin lakkautti Jämsän vastaanottokeskuksen”. Väite ei pidä paikkaansa.

Maahanmuuttovirasto perustelee keskusten lakkauttamista ja paikkamäärien supistuksia sillä, että Suomeen on tullut tänä vuonna puolet vähemmän turvapaikanhakijoita kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Näin uutisoi Keskisuomalainen 25.6.

Kumpihan tässä onkaan oikeassa, kansanedustaja vai maakuntalehti?

Tommi Tapiainen, kaupunginvaltuutettu (vihr.)
Saara Peutere-Heikka, sivistyslautakunnan jäsen (vihr.)
Jämsä