(Vekkari, 11.11.2020)

Vihreiden valtuustoryhmä vastasi Jämsän Seudun kyselyssä, että 27 valtuutettua riittää, jos Jämsän väkiluvun laskee alle 20 000.  Arja Paakkasen mielestä kuntalain tarjoama määrä on “demokratian halveksuntaa” (Vekkari 4.11.)

Emme tietenkään ole yllättyneitä, että näin radikaali näkemys ei herätä kiitosta. On aina helpompi pitäytyä tutussa ja turvallisessa. Halveksunnan sijaan meillä on suuri luottamus, että pienemmälläkin porukalla saadaan aikaan laadukasta jälkeä.

Paakkasenkin usein toivomaa kuntalaisten osallistamista voidaan toteuttaa konkreettisemmilla tavoilla. Esiin nostamamme osallistuva budjetointi, jota kokeillaan Elävät kylät -hankkeessa, on erinomainen alku.  

Valtuustot kautta aikojen ovat penänneet kunnan toimintojen uudistamista ja tehostamista. Samojen sääntöjen soisi koskevan myös päätöksentekoa. Koskaan ei taida olla hyvä ajankohta uudistuksille, mutta onneksi edes osa luottamushenkilöistä on valmiita muutokseen.

Jämsän Vihreät