Äskettäin edesmennyttä Ilkka Kanervaa muisteltiin eduskunnassa ystävällisenä, rakentavana yli puoluerajojen yhteistyökykyisenä kansanedustajana. Sanottiin, että Kanerva oli sama ihminen niin vapaalla kuin työssä. 

Kovin mielellämme luonnehtisimme Jouni Kotiahoa samoin sanoin, mutta kerta toisen jälkeen joudumme pettymään. Vihreitä koskevia pilkkakirjoituksia on ilmestynyt niin Jämsän Seudussa kuin Keskisuomalaisessa niin paljon, ettemme pysy enää perässä. 

Ymmärrämme kyllä, että vaalit ovat tulossa ja profiilia pitää nostaa. Mutta voisiko sen tehdä vähän rakentavammin?

On varsinainen sääli, että tehtyään kovan työn päästäkseen eduskuntaan, Kotiaho on lähinnä keskittynyt haukkumaan milloin minkäkin hallituspuolueen politiikkaa. Anteeksi, RKP ei ole tainnut vielä olla tulilinjalla. 

Vekkarissa (1.6.22) Kotiaho luettelee tukun hätätiloja. Olisi mukavaa vaihtelua, jos hän esittäisi räväköiden mielikuvien ja katteettomien uhkakuvien sijaan aitoja ratkaisuja yhteisiin ongelmiimme. 

Pelkällä huutelulla poliitikko vain eristää itsensä. Uskomme, että kaikki puolueet ovat valmiita keskusteluihin. Toivottavasti niin on myös Kotiaho taustajoukkoineen.

Jämsän Vihreät
(Vekkari 8.6.2022)