Kaupunki on niittänyt pientareita jokakesäiseen tapaan. Monessa paikassa se on ymmärrettävää näkyvyyden ja liikenteen turvallisuuden vuoksi.  

Valitettavasti huolimattomasti toimien niittokone samalla tuhoaa muuta kasvustoa teiden lähettyviltä. Pahin näkymä on parhaillaan Keskuskadulla, missä kaksi upeaa tammea on pahasti tärvelty. 

Niittokoneen terä on repinyt oksia korkealta maanpinnan yläpuolelta, missä ne tuskin ovat olleet näköesteenä. Lähettyvillä on samalla tavalla revitty nuoria koivuja metrien päässä kevyen liikenteen väylästä. Se on surullinen näky, ja vahinkoa on mahdotonta kokonaan korjata.  

Tällainen pientareiden repiminen ei ole mitään uutta vaan ennemminkin jokavuotinen näky eri puolilla kaupunkia. Se toimii todella huonona esimerkkinä meille asukkaille, joiden odotetaan pitävän ympäristöä siistinä. Pientareita niitetään sellaisillakin alueilla, jossa se on täysin turhaa ja siten rahan haaskuuta.

Jämsän tärkein anti niin turisteille kuin asukkaillekin on sen upea luonto ja viihtyisä, vehreä keskusta. Tuhoamisen sijaan kaupungin tulisi vaalia kaunista ympäristöään.

Jämsän Vihreät