Valtuutetut Kataja ja Niittymaa ovat Vekkarissa 7.6. sitä mieltä, että Jämsän ei pidä liputtaa nuorisovaltuuston järjestämän Pride-tapahtuman vuoksi eikä panostaa tapahtumaan senttiäkään.

Meidän Vihreiden mielestä on erinomaista, että Jämsässä on aktiivinen ja idearikas nuorisovaltuusto, joka järjestää monipuolista toimintaa. Mekin olemme tukemassa Pridea rahallisesti.

On surullista, että vielä 2020-luvulla perussuomalaiset näkevät sukupuolen moninaisuuden ja ihmisten erilaisuuden uhkana. Nuorisovaltuusto järjestää tapahtuman piknikkinä. Mitähän hyvien tapojen vastaista siinäkin on?

Liputtaminen ei uhkaa kenenkään henkeä eikä terveyttä. Se on pieni ele. Sen sijaan erilaisiin vähemmistöihin kuuluvat ovat monesti eriarvoisessa asemassa. Vähemmistönuorten tilanne on erityisen herkkä heidän etsiessään itseään ja omaa paikkaansa yhteiskunnassa. 

Tutkimusten mukaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvat nuoret harkitsevat itsemurhaa yli kaksi kertaa ikätovereitaan todennäköisemmin. Siihen vaikuttaa mm. miten ympäröivä yhteiskunta suhtautuu heihin. Perussuomalaisten syrjivä asenne on omiaan lisäämään nuorten ahdistusta. 

Mielestämme meidän kaikkien velvollisuus on edistää yhdenvertaisuutta. Se kun ei ole keneltäkään pois.

Jämsän Vihreät